Go Back   Grim Dawn Forums > Early Access > Ideas and Feedback

Notices

Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-02-2010, 04:27 AM
oblisk oblisk is offline
Initiate
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Default To the developers: Will Grim Dawn support custom color profiles?

Many games these days do not support custom colour profiles. They simply force default uncalibrated "ugly" colours when the game runs full screen.

Thankfully, TQ was one of the few games that allowed and kept custom colour profiles, and I am wondering if Grim Dawn will have that same aspect.

Thanks.
  #2  
Old 12-02-2010, 04:56 AM
ASYLUM101's Avatar
ASYLUM101 ASYLUM101 is offline
Praetorian
 
Join Date: Jan 2010
Location: Miami, FL
Posts: 4,230
Default

Uh..

What?...
  This is the last staff post in this thread.   #3  
Old 12-02-2010, 04:59 AM
medierra's Avatar
medierra medierra is offline
Crate Employee - Designer
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,216
Default

Uh... what indeed?

Assuming I understand you correctly, you're asking if the game will run with whatever custom color profile you've configured for your display as opposed to disabling it?

Well, if TQ did that, I expect GD will also. We haven't changed anything in that regard.
  #4  
Old 12-02-2010, 08:04 AM
Cinerus Cinerus is offline
Initiate
 
Join Date: Aug 2010
Location: the Netherlands
Posts: 7
Default

I think TS wants to ask whether or not we'll be able to customize our appearance ingame (like the armor dye potions in TQ).

It shouldn't be too much work to include a decent working colouring system, I guess? Could even work abit like in TQ. Dye potions that can be used on a single item, giving that item the dye colour.
  #5  
Old 12-02-2010, 01:16 PM
Renevent's Avatar
Renevent Renevent is offline
Lord Advocate
 
Join Date: Jan 2010
Location: Cary, NC
Posts: 4,395
Default

*edit*

NVM, there was dyes in TQ lol...but they weren't really that great (just recolored the tunic which was covered by armor anyways).

/eggonface

Last edited by Renevent; 12-02-2010 at 01:24 PM.
  #6  
Old 12-02-2010, 01:25 PM
jiaco's Avatar
jiaco jiaco is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: GMT+1
Posts: 2,441
Default

Both Nvidia and ATI enable setting up "custom color profiles". I actually just started using one when I got a new monitor and it is weird, as XP boots, just at the end when the desktop is displayed, you can see the switch in color. But I have no idea how a game would use or not-use these settings...from medierra's comment, I assume it is up to the engine and not really a conscious choice made by the game developers.

Thus, the standard: "If TQ does it so will GD" seems to be an easy win for this concern.
Closed Thread

Tags
engine, graphics

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.