Go Back   Grim Dawn Forums > Grim Dawn Gameplay > Bug Reporting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-12-2019, 07:16 PM
Flea's Avatar
Flea Flea is online now
Initiate
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Default Grim Dawn and eye strain programs

Hey guys, basically, I use a program to control the colors of the screen to reduce eye strain, for those that don't know it, it can control them based on the time of the day, personally it helps a lot, the problem is that GD seems to have some problems with it working, if I play it on windowed mode it works fine, but if it's in exclusive fullscreen it stops working, so I was wondering if there's any way to fix this on my end, or if it's something that Crate would be able to fix on theirs.

I know this is isn't exactly a GD issue/bug but from what I read on google this seems to be a per-game basis kinda of thing, it works in fullscreen on some, on others it doesn't, but if it does it apparently depends on how that particular game functions

PS: The software I personally use is f.lux, although I tried SunsetScreen and it had the same issues
__________________
- dood!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2019, 09:25 PM
rguy84 rguy84 is offline
Initiate
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Default

Have you tried playing around with the color blindness filters, that may help. I use them sometimes to help. Additionally win 10 night light mode, which works in full screen
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2019, 09:58 PM
Avyctes's Avatar
Avyctes Avyctes is offline
Champion
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2,237
Default

I have used flux for years and it works fine. I do play in windowed full screen but that's because of other things. Never had a problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2019, 09:08 AM
Flea's Avatar
Flea Flea is online now
Initiate
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by rguy84 View Post
Have you tried playing around with the color blindness filters, that may help. I use them sometimes to help. Additionally win 10 night light mode, which works in full screen
Did not try, but thanks for tip, I'll see what I can do with it

ps: using Win 7

Quote:
Originally Posted by Avyctes View Post
I have used flux for years and it works fine. I do play in windowed full screen but that's because of other things. Never had a problem.
yeah, borderless windowed it works just fine too here, but fullscreen is kinda glitchy, sometimes it works fine, others it doesn't.

Anyways, it's nothing important really, hopefully it's something easy to fix, assuming it's fixable on Crates side anywy
__________________
- dood!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2019, 05:18 PM
shamanic shamanic is offline
Speaker
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 78
Default

Whats your graphics card, whats your monitor. And what type of cable are you using, hdmi or display port.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2019, 08:34 AM
Flea's Avatar
Flea Flea is online now
Initiate
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by shamanic View Post
Whats your graphics card, whats your monitor. And what type of cable are you using, hdmi or display port.
GTX 1050 Ti, LG 23MP55, HDMI
__________________
- dood!
Reply With Quote
  #7  
Old 04-15-2019, 06:01 PM
shamanic shamanic is offline
Speaker
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 78
Default

Quote:
Originally Posted by Flea View Post
GTX 1050 Ti, LG 23MP55, HDMI
Well since you using this try https://www.nvidia.com/object/nv-uefi-update-x64.html

These helped my old monitor who was using hdmi, and had unseen flickering which fixed it completely. Let us know if this driver was needed for you or not.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-16-2019, 12:32 AM
Avyctes's Avatar
Avyctes Avyctes is offline
Champion
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2,237
Default

Quote:
Originally Posted by Flea View Post
Anyways, it's nothing important really, hopefully it's something easy to fix, assuming it's fixable on Crates side anywy
I think you'd have more luck if you post this on the support forum for flux, they seem to care. And I doubt this is caused by the game to be honest.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-16-2019, 02:24 AM
Fishheadman Fishheadman is offline
Initiate
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 16
Default

no problem with flux for me in fullscreen mode. AMD CPU/Card.

Did you try turning off all other software in your system tray and background programs. I had ASUS Sonic Studio 3 and it was causing problems with other software.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-16-2019, 03:08 AM
Salazar Salazar is offline
Supporter
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 120
Default

Maybe you accidentally set f.lux to disable for fullscreen apps?
Reply With Quote
Reply

Tags
eyestrain, f.lux, fullscreen, glitch

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Grim Dawn ©2019 Crate Entertainment, LLC.
vBulletin® 3.8.11 ©2000-2019, Jelsoft Enterprises Ltd.